GESCHIEDENIS

Heden

Met Ameezing Eindhoven en Musical Carnavalx organiseert het Lampegats Gemengd MannenKoor elk jaar twee evenementen die hun gelijke niet kennen, zowel binnen als buiten Eindhoven. Maar het koor is meer dan deze evenementen! Met een stabiel ledenaantal van 60 leden is de verjonging ingezet. Nieuwe leden staan te trappelen om de weinige vrijgekomen plaatsen in te vullen. Het Lampegats Gemengd MannenKoor heeft niet alleen geschiedenis, het heeft de toekomst!

2009

Musical Carnavalx is een feit. Met “Sneeuwwitje en de 7 Geitjes” wordt de standaard gezet die nog vele jaren zal worden volgehouden. Te grote aspiraties voor de carnavalsmis worden omgezet in een gigantisch succes tijdens Musical Carnavalx. De eerste editie vindt plaats in de tent achter het Dorint, vlak na “3 Uurkes vooraf”.

2004-2005

Met de eerste Ameezing Eindhoven breekt een nieuw tijdperk aan. Het Lampegats Gemengd MannenKoor treedt maximaal in de openbaarheid. Naast de nog altijd succesvolle carnavalsmis is Ameezing Eindhoven vanaf het voorzichtige begin een doorslaand succes.

2001

Het koor wordt een officiële vereniging. De carnavalsmis wordt elk jaar groter en leuker. De keerzijde daarvan is dat de aanpak financieel professioneler zal moeten worden. De vereniging met een bestuur en commissies wordt opgericht.

Intussen blijft het koor groeien. Waar het bij de oprichting nog enkel lijkt te gaan om gezelligheid, wordt het zingen steeds belangrijker. De stemtesten worden ingevoerd wanneer men lid wil worden.

1998

Het Lampegats Gemengd MannenKoor ziet het licht. Toen het koor werd opgericht was het eerder een goede reden om bij elkaar te komen en carnaval te vieren, dan een serieuze aangelegenheid. Het eerste jaarlijks terugkerende evenement is de Carnavalsmis die elk jaar in de Stadskerk Catharien wordt gehouden.

Het Lampegats Gemengd MannenKoor heeft inmiddels een hele staat van dienst opgebouwd. Benieuwd naar een kleine greep uit alle media-aandacht van de afgelopen jaren? Bekijk dan het media-archief!